O grădină bine amenajată este un sanctuar de frumuseţe şi linişte, iar atunci când soarele apune, iluminarea potrivită poate ridica atmosfera la un nivel cu totul nou. Folosirea proiectoarelor solare în grădină a devenit de câţiva ani o alegere foarte populară, care ajută proprietarii de case să obţină o iluminare adecvată fără costuri în ceea ce priveşte consumul de energie electrică.
Mai mult, aceste proiectoare cu led pot fi montate pe garduri, terase, copaci şi aşa mai departe fără ajutorul unor specialişti, lucru ce simplifică şi poate avantaja substanţial orice persoană, mai ales că nu trebuie instalate cabluri şi întrerupătoare ce pot afecta aspectul zonei în care vor fi instalate.
4 modalităţi de a ilumina o grădină cu costuri reduse de consum cu ajutorul proiectoarelor solare
Conform celor de la Tescomak, încă de la apariţia acestor corpuri de iluminat moderne, multe persoane au devenit interesate în a-şi instala singure sistemele, având în acest fel o modalitate mult mai uşoară de a lumina anumite zone mai greu accesibile.
1. Proiectoare led cu energie solară
Una dintre cele mai ecologice opţiuni de iluminat pentru grădină o reprezintă lămpile cu energie solară, acestea având ataşat acumulatori suficienţi de mari pentru a le menţine active întreaga noapte. Luminile solare de grădină vin în diferite modele şi trepte de putere, având libertatea de a selecta dintr-o gamă foarte diversificată de la proiectoare solare cu led, aplice de perete sau gazon, până la şiraguri de beculeţe care se pot instala în pomi sau arbuşti. Nu numai că nu consumă energie electrică din reţea, dar sunt şi uşor de instalat şi necesită o întreţinere minimă.
2. Felinare solare cu picior
Felinarele sau proiectoare solare sunt elemente centrale ce pot adăuga o notă personală şi intimă oricărui spaţiu din grădină. Felinarele se găsesc în multe forme şi tipuri, de la dimensiuni de 20 de cm, ajungând uşor la câţiva metri înălţime. Parcările pot fi şi ele îmbunătăţite cu ajutorul acestor sisteme pentru a permite o mai bună vizibilitate seara sau iarna, atunci când soarele apune devreme.
3. Alegeţi becuri LED eficiente din punct de vedere energetic
Atunci când se aleg corpurile de iluminat pentru grădină, este recomandat să se opteze pentru montarea de becuri tip LED pentru un consum cât mai mic. Luminile LED consumă mult mai puţină energie, durează mai mult şi emit mai puţină căldură, fiind cea mai bună alternativă pentru utilizarea în aer liber. Becurile cu LED-uri vin în diferite culori şi intensităţi, permiţând astfel să se evidenţieze mult mai bine caracteristicile specifice din grădină.
4. Instalaţi senzori de mişcare
Iluminatul cu senzori de mişcare este o opţiune fantastică şi ecologică pentru securitate şi siguranţa grădinii. Aceste lumini se activează numai atunci când este detectată mişcare, lucru ce nu numai că va economisi energie preţioasă, dar poate de asemenea să surprindă potenţialii intruşi şi să-i descurajeze să intre în incinta curţii.
Crearea unui spaţiu de grădină fermecător cu iluminare ecologică este acum posibilă cu ajutorul unor sisteme moderne solare. Fiecare proprietar interesat de amenajarea cu gust a grădinii poate opta pentru un astfel de proiector solar, nemaifiind necesară alocarea unui buget special privind instalarea şi mentenanţa acestuia. Încorporând idei de iluminat ecologice în curte, se va putea crea un cadru ideal pentru relaxare şi distracţie, minimizând în acelaşi timp amprenta de carbon asupra mediului înconjurător.
Stiri asemanatoare:
Stres, tristețe, plictiseală… Cum scapam de foamea emoțională
Uși interior: Alege ușile perfecte pentru casa ta
Ne asteapta clarificarea unor situatii : horoscopul lunii august