Iti iei animalul de companie in vacanta? Plusuri si minusuri!

animal de companie

Transportul cainilor si pisicilor in Europa si chiar si in afara Europei este din ce in ce mai simplu, insa chiar si asa, exista avantaje si dezavantaje in ceea ce il priveste.

De ce sa iei animalul cu tine in vacanta?

In primul rand pentru ca eviti sa il lasi cu persoane necunoscute. La fel ca si oamenii, animalele pot suferi de singuratate si cu siguranta nu se va simti bine atata vreme cat este departe de tine. De asemenea, poti scuti cheltuieli, daca in mod normal decizi sa apelezi la hoteluri de animale si poti avea liniste sufleteasca, stiind ca totul este in regula.

Precautii inainte de a lua animalul cu tine in vacanta

Exista destul de multe de luat in considerare:

  • Trebuie sa te pregatesti mult mai bine si sa te asiguri ca respecti toate regulile impuse de tara in care urmeaza sa mergi. Chiar si simplul transport caini si pisici Germania poate sa iti solicite destul de mult timp si o serie de acte si vaccinuri pentru animalut.
  • Sunt sanse ca pisicii sau cainelui tau sa nu ii placa cu masina sau cu avionul. Foarte multe animale se sperie si raman cu adevarate traume dupa ce calatoresc. Calatoria cu avionul, cel putin, se poate transforma intr-o adevarata trauma pentru ele.
  • Sunt sanse sa dai de unitati de cazare care nu accepta animale de companie. In cazul acesta, este bine sa te informezi din timp care sunt politicile hotelului si chiar sa te asiguri ca au locuri speciale pentru animale, unde le poti lasa atunci cand iesi in oras.
  • Exista riscul de a-i deranja pe alti calatori. Cu siguranta este greu sa stii care este reactia unui caine in avion. S-ar putea ca acesta sa fie foarte linistit, insa in acelasi timp este posibil sa fie agitat, ceea ce poate sa fie destul de deranjant pentru ceilalti calatori.
Vezi si:  Lipsa somnului ne face nefericiti si anxiosi

Daca decizi, totusi, sa iei animalul cu tine in vacanta, cel mai indicat este sa apelezi la o firma specializata precum www.transport-caini.ro si sa te intalnesti cu patrupedul la destinatie. In felul acesta poti elimina riscurile de a ii deranja pe alti calatori, animalul va calatori in conditii civilizate si nu va trece prin traume. Pe langa asta, firmele care se ocupa de transportul animalelor in Europa si in afara continentului, iti ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru a duce la bun sfarsit misiunea de transport si te ajuta, in asa fel incat sa mearga totul ca pe roate atunci cand esti in vacanta.