Masa cu scaune din living – idei de amplasare, culori, integrare în decor

image001

Livingul se numără printre cele mai importante camere din orice locuință. Acest spațiu se dovedește a fi ideal pentru petrecerea timpului liber, pentru a primi oaspeți sau pur si simplu pentru a servi masa într-o manieră de excepție.

Se spune că modul în care îți amenajezi locuința reflectă totodată și personalitatea ta. Tocmai de aceea, alegerea pieselor de mobilier este una deosebit de importantă, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional. Urmează să achiziționezi o masă frumoasă de living? Descoperă cum poți să o integrezi cel mai bine în decorul din camera de zi!

Amplasarea mesei, un aspect esențial în crearea unui spațiu confortabil și funcțional

Există mai multe modalități prin care poți să amplasezi masa cu scaune în living, în funcție de preferințele sau spațiul de care dispui. Iată care sunt principalele variante spre care îți poți îndrepta atenția:

Poziționarea în partea centrală a camerei

image002

Îți dorești ca masa să devină punctul de interes din sufragerie? Nimic mai simplu! Tot ce trebuie să faci este să o amplasezi în partea centrală, iar astfel va deveni piesa de mobilier ce va atrage atenția oricărui oaspete. Recomandarea specialiștilor este să optezi pentru o astfel de poziționare dacă dispui de un living cu o suprafață generoasă sau care are un plan deschis. În acest fel, masa va deveni un element ce separă diferitele zone funcționale ale camerei, cum ar fi zona de luat masa de zona de relaxare.

Vezi si:  Reducerea consumului de gaze: Strategii eficiente pentru o locuință eco

Poziționarea în colțul camerei

De cele mai multe ori, spațiul de care dispui este destul de limitat, nu-i așa? Fiecare metru pătrat contează, iar dacă te numeri printre persoanele ce își doresc să creeze un ambient relaxant, atunci poți să amplasezi masa în colțul living-ului. În acest mod, te poți bucura de o atmosfera cât mai „cozy”. Și luminile ambientale pot contribui la amenajarea unui living de senzație, iar dacă adaugi o lampă în apropierea mesei, vei vedea că te vei simți mult mai bine ori de câte ori iei prânzul sau cina în familie.

Poziționarea lângă ușă sau ferestre

Camera de zi ar trebui să fie un spațiu bine iluminat, unde să poți petrece timp de calitate citind cartea preferată, vizionand un film sau doar relaxându-te pe canapea. Ce ai zice să te bucuri de spectacolul naturii în fiecare zi, în timp ce iei masa și admiri peisajele ce se întrezăresc de la fereastră? Nimic nu este mai plăcut decât să bei un ceai cald sau să te delectezi cu o masă delicioasă în timp ce poți să privești în voie pe geam.

image003

Cum alegi nuanța potrivită pentru masa din living?

Ori de câte ori urmează să faci o achiziție în materie de mobilă, ar trebui să acorzi o mare importanță nuanțelor pe care le alegi. Interesant este faptul că nuanțele nu doar că îți încântă privirea, dar îți pot oferi totodată și o stare de relaxare, îmbunătățindu-ți starea de zi cu zi. Sfatul specialiștilor în design interior este acela de a potrivi piesele de mobilier cu paleta de culori deja existentă în living. Spre exemplu, dacă paleta de culori din camera include nuanțe precum bej, crem sau alb, atunci și masa cu scaune ar trebui să respecte aceeași linie cromatică, tocmai pentru a crea un ambient cât mai liniștitor și armonios.

Vezi si:  Întâmpină toamna cu corpul pregătit printr-un program de detoxifiere

Desigur, preferințele fiecărei persoane sunt diferite. Ești o fire mai veselă ce nu ar zice nu  unui plus de culoare în living? Perfect! Atunci ce ai zice ca acea pată de culoare să fie reprezentată chiar de masă? Alege o piesa într-o culoare cât mai puternică, precum fuchsia, albastru sau verde și da un refresh sufrageriei tale! Nimic nu este mai reconfortant decât să vii după o zi aglomerată de la job și să ai parte de momentul tău de liniște în confortul propriei locuințe.

Integrarea mesei în decor, un pas esențial în materie de home deco

Integrarea mesei în decor este o etapă prin care această piesa de mobilier devine parte integrantă din estetica și funcționalitatea spațiului. În primul rând, va trebui să alegi o masa cu scaune care să se potrivească din punct de vedere estetic și cu restul elementelor de decor din living. Spre exemplu, dacă îți dorești să îți amenajezi living-ul în stil modern, ar fi recomandat să îți îndrepți atenția către o masă cu linii simple, texturi netede și culori neutre. În cazul în care preferi stilul rustic, optează pentru o masa din lemn masiv, deoarece se va potrivi de minune în ambientul creat.

Un alt aspect de care va trebui să ții cont în integrarea mesei în decor este reprezentat de păstrarea corectă a proporțiilor. Da, da! Ai citit bine! Dimensiunea mesei și a scaunelor trebuie să fie potrivită în raport cu spațiul de care dispui. O masă mult prea mare poate să dea acea senzație de spațiu încărcat, pe când o masă de dimensiuni reduse se dovedește a fi uneori neîncăpătoare pentru toți invitații la cină.

Vezi si:  Maladia Alzheimer e ereditara ?

Se spune că detaliile fac diferența, iar atunci când vine vorba de confortul propriei locuințe, poți observa faptul că elementele decorative îți oferă acel sentiment de „acasă”. Dacă îți dorești să integrezi mult mai bine masa și scaunele în living, poti include șervețele, decorațiuni și chiar perne pentru scaune, pentru un plus de frumusețe și confort. Interesant este faptul că accentele decorative vor oferi living-ului tău un plus de stil, făcându-l să fie locul în care îți vei petrece cea mai mare parte din timp atunci când ești acasă.

Toate acestea fiind zise, masa de living este o piesă de mobilier ce ar trebui să imbine funcționalitatea cu estetica. Fii atent la detalii și astfel vei putea să creezi un spațiu de luat masa de-a dreptul ingenios! Există o varietate de modele de mese, ceea ce înseamnă că ai ocazia să alegi un produs care să îndeplinească standardele de calitate la care visai. Masa de living reprezintă o investiție importantă pentru casa ta, iar dacă ții cont de toate aspectele menționate anterior, nu ai cum să nu iei cea mai bună decizie! Hai pe www.drimus.ro pentru mese frumoase de living.