Stewardese in pantofi sport si fara machiaj

Compania aeriana belgiana Brussels Airlines a decis sa schimbe codul vestimentar pentru insotitorii de bord. De fapt, a decis sa abandoneze codul vestimentar.

Si nu e vorba doar de uniforme, ci si de machiaj. Stewardesele Brussels Airlines nu vor mai fi obligate sa se fardeze. Uniformele isi pastreaza linia clasica, insa culoarea este una destul de terna. S-a renuntat la gri inchis cu rosu, iar noua combinatie este gri inchis cu auriu. Una dintre schimbarile majore se refera la machiaj. Daca pana acum, insotitoarele de zbor erau fardate si aranjate, obligatoriu, de-acum, ele pot zbura si nemachiate. Dar look-ul natur nu pare sa fie neaparat preferat de unele dintre membrele personalului de la bord.

„Intotdeauna voi fi fardata, machiajul e parte din mine. Imi place sa ma dau cu ruj. Machiajul este parte din aspectul meu de stewardesa. Ma bucur ca voi putea purta mai multi cercei. Pana acum, nu aveam voie decat doi cercei. Schimbarile mi se par excelente” – a declarat Saskia Michels.

Insa sunt si stewardese care se bucura ca machiajul nu mai e obligatoriu. Ele spun ca fardul este o povara si ca e un obicei care apartine trecutului.  „Nu ma voi farda pentru ca, pur si simplu, nu e stilul meu. Consider ca e un mare progres, fiindca industria aceasta avea niste coduri prea invechite – a declarat o alta insotitoare de zbor.

O alta schimbare fundamentala pentru Brussels Airlines este incaltamintea. Daca pana acum, insotitorii de bord nu aveau voie sa poarte decat pantofi de tip office, de-acum vor fi permisi si pantofii sport.

MM