Romania participa, in premiera, la Targul de Turism din Kazakhstan

Screenshot

Este o piata neabordata pana acum de reprezentantii turismului romanesc. KITF, Targul  de turism din Almaty, Kazakhstan, a ajuns la a 22- editie si reuneste expozanti din multe tari , intre care Italia, Croatia, Emiratele Arabe Unite , Maldive, Thailanda – si o lista impresionanta de hoteluri si resorturi care vin sa se promoveze la acest Targ.

Printre argumentele participarii Romaniei la acest targ de turism este faptul  ca cea mai mare investitie straina din Romania are cateva sute de angajati kazahi in rafinariile de la Petromidia Navodari si Vega, Ploiesti, iar acestia sunt vizitati anual de rude, familii, prieteni, care se intorc apoi din Romania povestind despre natura, peisajele, traditiile si atractiile turistice unice ale tarii  noastre- intre care Castelul lui Dracula de  la Bran, Castelul Peles din Sinaia, Transfagarasanul, Transilvania, Delta Dunarii si Dobrogea multietnica si bogata in zona de Litoral cu statiuni diversificate si cu terapii Ana Aslan de repunere in forma.

In prezent, Portul Constanta a devenit un centru nodal de interes major in circulatia marfurilor intre bazinul Caucaz si Europa de Vest, ceea ce a generat cresterea consistenta a volumului deplasarilor de afaceri intre Kazakhstan si Romania, iar oficialii si oamenii de afaceri kazahi descopera cu uimire Romania, o tara care nu s-a promovat niciodata pana acum in Kazakhstan, dar pe care isi doresc apoi sa o reviziteze ca turisti.

„Consider ca este momentul sa abordam o piata de nisa si de reala oportunitate – pentru a atrage turisti si vizitatori kazahi in destinatiile de vacanta si in orasele din Romania. Oamenii de afaceri sunt, si ei, la randul lor, turisti – dar kazahii nu stiu nimic despre Romania si despre ce ne face pe noi unici in lume, ca tara”  – a declarat Corina Martin, Secretar General FPIOR si Consul onorific al Republicii Kazakhstan in Romania.

Vezi si:  Se anunță o criză a uleiului de gătit

Standul Romaniei prezinta destinatiile Constanta- Mamaia , Eforie , dar si Borsa, din Maramures. Doua hoteluri reputate din zona balneara si doua agentii turoperatoare sunt , de asemenea, prezente la intalnire cu piata kazaha.

MM