Romanii devin pasionati de trotinete electrice

Vanzarile de trotinete electrice au crescut, in ultimul an, cu aproximativ 10 la suta, in Romania, in timp ce preţul mediu de vanzare per unitate a scazut cu cel puţin procente.

Preturile au scazut pe fondul ieftinirii materiilor prime. Anual, romanii cumpara circa 50.000 de trotinete electrice noi. In mod particular, in Bucuresti, cererea de trotinete electrice este mai mare pe masura ce Capitala devine un oras in care parcarea masinii personale intr-un loc de proximitate este tot mai dificila, iar costurile de parcare au crescut accelerat. De aceea, trotinetele devin mijloace de transport foarte convenabile, utile si rapide.

Vanzarile de biciclete si scutere electrice au inregistrat, in ultimele 12 luni, o crestere similara trotinetelor. Tendinţa de crestere a categoriei de electrice va fi sustinuta pe termen mediu si lung, in conditiile in care lumea devine mai constienta de emisiile de gaze cu efect de sera si de poluarea mediului, alaturi de beneficiile de eficientizare a transportului.

Totusi, din cauza vremii reci din primavara anului 2023, in prezent se estimeaza o stagnare a segmentului de trotinete electrice, care este sezonier, iar vremea schimbatoare din acest an a incetinit ritmul de crestere a vanzarilor. Fereastra de vanzari accelerate de trotinete electrice trebuia sa inceapa de circa doua luni, insa vremea calda de-abia acum a venit.

AM