Romania, tot mai prezenta pe harta turismului dentar

Turismul dentar cunoaste o expansiune remarcabila in Europa, 95 la suta dintre francezi optand pentru destinatii din interiorul Uniunii, scrie publicatia Dentisis.fr

Turismul stomatologic apare ca o alternativa atractiva pentru pacientii care doresc sa reduca costurile, beneficiind in acelasi timp de ingrijiri de inalta calitate.

Fiecare destinatie ofera diferite tipuri de tratament, asadar, alegerea destinatiei trebuie sa fie facuta in functie de tipul de tratament dentar necesar.

Ungaria isi pastreaza statutul de lider incontestabil, dar Romania vine puternic din urma

Ungaria este de mult timp un punct de referinta pentru turismul dentar. Este deosebit de atractiva pentru cei care au nevoie de tratamente dentare extinse. Raportul calitate-pret este extrem de competitiv.

In Franta, de exemplu, aproape o treime din cheltuielile rambursate pentru tratamente stomatologice in strainatate sunt decontate pentru Ungaria.

Bulgaria si Romania sunt considerate competitori tot mai importanti pe scena europeana a turismului dentar. In fiecare an, aceste doua tari atrag un numar tot mai mare de pacienti care cauta un raport calitate-pret excelent in ceea ce priveste tratamentul dentar. Cu toate acestea, sunt putin cunoscute ca destinatii de turism stomatologic. In prezent, Romania reprezinta doar 5 la suta din costul total al tratamentelor dentare din Europa, cu mult sub cele 30 la suta din Ungaria sau 25 la suta din Spania. Cu toate acestea, Romania ar putea deveni in viitor o destinatie preferata pentru turismul dentar.

Destinatii stomatologice in afara Uniunii Europene

Turcia, in special, este o destinatie populara, mai ales pentru pacientii arabi. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca normele si standardele pot fi uneori diferite de cele in vigoare in Europa. Aceasta diferenta subliniaza importanta obtinerii unor informatii aprofundate despre practicile medicale si stomatologice din tara de destinatie inainte de a decide sa calatoreasca acolo pentru tratament stomatologic. Celelalte doua tari din topul preferintelor din spatiul extra-comunitar sunt Maroc si Tunisia.

Vezi si:  Creste numarul romanilor ce folosesc tigara electronica

MM