Unele extracte din plante pot prelungi viata

plant-extract-640by360

Tratamentele si remediile naturiste exista de mii de ani, cu mult inaintea substantelor chimice, a vaccinelor de tot felul si a facilitatilor medicinei moderne. Se poate spune ca acestea au trecut testul timpului, iar cercetatorii care efectueaza studii in domeniu pe populatiile aborigene, ce inca depind in proportie de 90% de tratamente naturiste, sustin ca acestea sunt mult mai eficiente decat se credea intial.

Intocmai aceste studii sunt responsabile pentru readucerea in actualitate a medicinei naturiste si cresterea in popularitate a produselor 100% naturale comercializate de magazine precum www.vitaplus.ro. Studiile sunt promitatoare si continua sa dezvaluie rezultate neasteptate in legatura cu efectul extractelor din plante si fructe salbatice asupra organismului.

Dupa studiile pe sobolani efectuate in laborator care sugereaza o legatura stransa intre efectul coenzimei Q10 si rata de supravietuire a sobolanilor de laborator suferind de diabet, urmatoarea mare descoperire vine din Statele Unite unde cercetatorii au descoperit un tip de planta, Ehodiola Rosea, care prelungeste viata musculitelor de otet cu 25% in medie. Surpriza vine din modul in care extractul acestei plante functioneaza pentru a atinge o asemenea performanta. In mod normal, explica cercetatorii, astfel de rezultate se obtin pe animalele de laborator doar in cazul consumului unei diete restrictive de un supliment alimentar pe baza de plante. Nu este si cazul acestei plante, Rhodiola Rosea creste durata de viata fara a fi consumata in mod exclusiv si actioneaza inclusiv asupra indivizilor sanatosi.

Astfel de descoperiri au fost facute si pe alte plante si extracte de plante insa numai in cazul populatiilor deja bolnave si cu o speranta scazuta de viata, insa extractul acestei plante de munte cu flori galbene prelungeste viata unor indivizi perfect sanatosi, crescand speranta de viata a intregii populatii de musculite de otet cu 25% la ambele sexe. Chiar mai mult, Rhodiola impiedica aparitia simptomelor imbatranirii impiedicand aparitia inabilitatii fizice. Extractul a avut efect inclusiv asupra indivizilor aflati deja la o varsta inainta, crescand si durata de viata a acestora.

Vezi si:  Frigidere stradale cu mancare gratis

Aceste studii, care au trecut deja de la musculitele de otet la celulele umane, au reusit sa demonstreze ca extractul din aceasta planta impiedica oxidarea celulelor. Oamenii de stiinta de la Universitatea Irvine se abtin inca sa faca promisiuni ca extractul de Rhodiola va face posibila prelungirea sperantei de viata si la populatiile umane, insa cercetarile efectuate sunt un pas in plus in demonstrarea efectului pe care suplimentele naturale il pot avea asupra organismului.

Planta miraculoasa descoperita in muntii din America de Nord si-a demonstrat deja efectele benefice asupra organismului uman, ajutand la imbunatatirea nivelului general de energie, lupta cu axietatea si depresia, previne raul de altitudine, imbunatateste memoria si rezistenta. Pe langa acestea, se exploreaza potentialul plantei de a omori celulele cancerigene si a ameliora simptomele de Alzheimer.

Desi cercetatorii sunt prudenti in a declara ca Rhodiola este intr-adevar planta tineretii fara batranete, Rhodiola a inceput deja sa fie comercializata in magazinele naturiste si sa fie inclusa ca ingredient in suplimentele alimentare. Doar studiile pe termen lung pot demonstra daca Rhodiola Rosea va avea acelasi efect asupra organismului uman pe care il are asupra populatiilor de musculite de otet, viitorul suplimentelor din extracte de plante pare insa din ce in ce mai roz.