Întâmpină toamna cu corpul pregătit printr-un program de detoxifiere

femeie-cu-ceasca-in-mana

Pregătirea pentru toamna și importanța detoxifierii. Toamna este o perioadă minunată din an, dacă o privim din perspectiva optimistă. Clima este blândă, timpul petrecut în aer liber este cu adevărat reconfortant. Este sezonul “exploziei” de culori și arome ale legumelor și fructelor.

Dar, în același timp, poate să fie și o perioadă provocatoare pentru sănătate deoarece avem de-a face cu schimbări imprevizibile de temperatură.
Să căutăm deci, în avantajele pe care le aduce toamna, soluții pentru menținerea organismului sănătos.

  • Alege variante de hrană sănătoasă – toamna este cel mai bogat anotimp în ceea ce privește opțiunile de alimentație sănătoasă. Legumele și fructele din toate varietățile pot să-ți aducă un curcubeu culinar în frigider! De ce este așa de important? Fiecare legumă și fruct, în culoarea pe care o are (de la galben la violet) vine cu un aport de substanțe nutritive foarte importante, numite fitonutrienți. Fără a intra în detalii, acești fitonutrienți sunt antioxidanți care protejează corpul împotriva radicalilor liberi. Contribuie la o imunitate mai bună și îmbunătățește starea generală a organismului în multe aspecte.
  • Optează pentru un program de detoxifiere – este binecunoscut faptul că două cure de detoxifiere făcute într-un an, respectiv primăvara și toamna – pregătesc organismul pentru schimbările de climă și oscilațiile imunității. Conform principiului de a face curățenie în casă primăvara și toamna, corpul nostru de asemenea se va bucura de un program de restart metabolic DX4.
  • Menținerea unui stil de viață activ – scăderile treptate de temperatură și schimbările climei ar putea să fie motive care să te țină în casă. Dar pentru a continua să păstrezi un stil de viață activ va trebui să petreci timp în aer liber, să practici activitatea fizică regulată pentru a te acomoda treptat cu scăderea temperaturii. De asemenea, prin mișcare vei evita sedentarismul și vei menține sănătatea cardiovasculară și greutatea în parametrii normali.
  • Hidratare adecvată – chiar și în sezonul mai rece este important să menții un nivel înalt de hidratare, pentru a susține funcțiile corpului. Odată cu răcirea vremii ne întoarcem cu plăcere la ceaiurile calde pe care le putem consuma pe tot parcursul zilei. Prin hidratare corectă înțelegem apă și ceaiuri de plante, fără îndulcitori, adică fără consum suplimentar de calorii!
  • Gestionarea stresului – toamna poate să fie stresantă pentru unele persoane. Începerea școlii și readaptarea la programul de disciplină școlară poate să fie mai dificil, o perioadă, atât pentru copii cât și pentru părinți. Faceți ca această trecere să fie cât mai acceptabilă prin ieșiri în parc cu copiii, timp de calitate petrecut cu cei mici, chiar și câteva minute seara înainte de culcare. Pe de altă parte, adulții au parte de propria porție de stres după vacanță datorită presiunii sarcinilor profesionale rămase sau adunate între timp. Conștientizează că este o perioadă mai complicată pe care dacă o vei organiza mai bine, o vei depăși cu succes. Și în care este important să pui accentul pe o mai bună sănătate și vitalitate.

În concluzie, toamna poate fi o perioadă minunată, dar și una care necesită atenția și grijă în ceea ce privește sănătatea personală și a membrilor familiei. Protejarea sănătății în timpul acestui sezon implică adoptarea unor obiceiuri sănătoase și luarea măsurilor adecvate pentru a preveni riscurile specifice toamnei. Astfel, toamna poate să devină anotimpul tău preferat, pe care îl vei aștepta cu nerăbdare.