Prima asociatie din SUA a transportatorilor cu origini romanesti si moldovenesti

Peste 2.000 de companii de transport si transportatori cu origini romanesti si moldovenesti, care detin peste 45.000 de camioane, au infiintat prima asociatie de profil din America de Nord.

Asociatia reuneste persoane fizice si intreprinderi din domeniul transporturilor si logisticii cu origini romanesti si moldovenesti si se numeste ROMOTANA,  Romanian Moldovan Trucking Association of North America.

Gala de lansare a asociatiei a avut loc in Washington, D.C., cu sprijinul Ambasadelor României si Republicii Moldova in SUA.

Putini stiu ca in Statele Unite exista un numar mare de afaceri din domeniul transporturilor detinute de romani si moldoveni. Acestia sunt dedicati profesiei lor si sunt foarte apreciati pentru munca pe care o fac. „Ei reprezinta România si Republica Moldova pe pamant american, avand un rol crucial in industria de logistica si transport americana”, a afirmat ambasadorul Romaniei in SUA, Andrei Muraru in discursul de la evenimentul de lansare a Asociatiei.

Au transmis mesaje video de sustinere: prim ministrul Nicolae Ciucă; Dumitru Alaiba, vicepremier si ministru al dezvoltării economice si digitalizarii din Republica Moldova si Ben Toma, presedintele de origine romana al Camerei Reprezentantilor din Statul Arizona.

AM