Ucraina numeste compania Nestle „sponsor al rusilor si al invaziei din Ucraina”

Guvernul de la Kiev a numit gigantul elvetian de produse alimentare Nestle „sponsor al razboiului” intrucat fabricantul unor produse indragite, cum ar fi Kit Kat, isi continua operatiunile din Rusia.

Sute de firme occidentale au plecat din Rusia dupa inceperea razboiului, in februarie, anul trecut. Iar Kievul foloseste cuvinte deloc magulitoare despre firmele care au ales sa ramana in Federatia Rusa.

„In pofida agresiunii ruse, Nestle continua sa aiba activitate in Rusia, sa furnizeze marfuri agresorului si sa-si extinda productia din Rusia. Din acest motiv, compania a fost trecuta pe lista sponsorilor internationali ai razboiului” – a precizat agentia de lupta anti-coruptie din Ucraina.

Nestle nu a facut niciun comentariu, iar la insistentele jurnalistilor a reamintim pozitia enuntata mai demult, si anume ca firma si-a redus drastic portofoliul din Rusia. De asemenea, Nestle precizeaza ca si-a anulat toate investitiile viitoare, a oprit publicitatea si aplica integral sanctiunile internationale in vigoare.

Nestle detine zeci de firme obisnuite in fiecare casa, cum ar Nescafe, Nestea ori inghetata Haagen-Dazs ice cream si mancarea pentru animale de casa Purina.

„Suntem alaturi de ucraineni si de cei 5500 de angajati ai nostri de acolo” – mai precizeaza Nestle, adaugand ca activitatea sa din Rusia se concentreaza pe asigurarea alimentelor de baza pentru populatia locala.

Potrivit datelor pe anul 2022, Nestle are circa 7000 de angajati in Rusia si sase fabrici.

MM