Firmele de pompe funebre au profituri record

Afacerile firmelor de pompe funebre vor ajunge, in acest an, la cel mai ridicat nivel din istorie: o jumatate de miliard de lei. Motivul? Creste numarul deceselor, iar inmormantarile sunt tot mai scumpe.

Potrivit unei firme de consultanta, o inmormantare a ajuns sa coste intre 2700 lei si cateva zeci de mii de euro, in functie de serviciile oferite. Valoarea ajutorului dat de stat este de 6789 lei si multe firme incearca sa se incadreze in aceasta suma.

Multe dintre firme încearcă să se încadreze în limita celor 6789 lei, valoarea ajutorului oferit de autorități.

Potrivit unei analize realizata de compania de consultanta Frames, piata pompelor funebre este una cu potential de viitor, avand in vedere imbătrânirea accelerată a populatiei.

Cifra de afaceri a celor peste 1200 de firme de profil din Romania a atins, anul trecut, nivelul de 427,3 milioane de lei, iar perspectivele lui 2023 indica o depasire a granitei de 500 milioane de lei. Sunt sume record daca facem comparatie, de exemplu, cu 2012, cand afacerile din acest sector nu depaseau 70 de milioane de lei.

,,Este o piata formata, in principal, din jucatori mici, cu putere financiara redusa, in care profitabilitatea se afla in prim-plan. Pompele funebre sunt un tip de activitate care genereaza multiple oportunitati investitionale, existand deja semnale ca firme mari, specializate, din Occident, tatoneaza piata in tentativa dezvoltarii unor retele de servicii la nivel national, cu toate atributele unui business solid, de la servicii de inmormantare la zona de creditare a acestora’’, spun expertii firmei de consultanta.

MM