Kevin Spacey, nevinovat

Justitia londoneza si-a dat verdictul: Kevin Spacey nu este vinovat de acuzatiile de hartuire sexuala care au fost formulate impotriva sa.

Procesul a tinut prima pagina a presei saptamani la rand. Starul din “House of Cards” (Culisele Puterii) si din nenumarate alte pelicule, fusese acuzat ca intre 2001 si 2013 ar fi hartuit sexual patru barbati.

Dezbaterile au durat o luna, iar deliberarile mai bine de o jumatate de zi. Juratii de la Southwark Crown Court din Londra l-au declarat pe actorul american – care poe 26 iulie implineste 64 de ani – nevinovat pentru toate cele noua capete de acuzare formulate impotriva sa.

In momentul anuntarii sentintei, Kevin Spacey, 64 de ani, era inlacrimat. Scandalul de hartuire sexuala i-a adus nu doar patarea reputatiei, ci si pierderi financiare. Netflix a decis sa-l eliminte din House of Cards. El interpreta magistral personajul Francis Underwood. De altfel, sezonul 6 din House of Cards, si ultimul, nu s-a bucurat de succes, intrucat a fost fara Kevin Spacey. De cand au aparut acuzatiile, Spacey a fost ignorat de lumea filmului. Acum, chiar daca verdictul instantei e “nevinovat”, ramane de vazut care va fi verdictul publicului, tinand cont ca este posibil ca acesta sa aiba alta parere. In orice caz,  spun specialistii in lumea filmului, lui Spacey ii va fi greu sa-si reia cariera de acolo de unde a lasat-o.

De exemplu, unul dintre putinele filme la care a lucrat in acesti ani nu a intrat in cinematografe, intrucat casa de productie a decis sa astepte rezultatul procesului.

Kevin Spacey e dublu Oscarizat. A luat ravnita statueta pentru rolul din “American Beauty” – cel mai bun actor in rol principal – si Oscarul pentru cel mai bun rol secundar in “Suspecti de serviciu”.

Vezi si:  Brigitte Macron vorbeste despre diferenta de varsta dintre ea si presedinte

MM