Iată rutina sportivă care te va ajuta să îți pregătești corpul pentru sezonul rece

1

Sezonul rece vine la pachet cu zile scurte și întunecate, cu nopți mai lungi și cu mai puțin soare. Iar toate aceste lucruri afectează considerabil ritmul obișnuit al corpului. De aceea urmarea și menținerea unui stil de viață sănătos și activ ne poate ajuta foarte mult pentru a întâmpina zilele ce vor veni și stările bizare asociate cu acestea.

O rutină sportivă poate fi o adevărată provocare pentru unele persoane. Mai ales pentru cele obișnuite fără a face pic de activitate zilnic. A face sport devine și mai greu odată cu instalarea temperaturilor reci. Vremea vitregă pune mai multă presiune pe sistemul cardiovascular, ceea ce duce la contractarea vaselor de sânge, rezultând apoi durerile musculare, respirația îngreunată, durerile articulare și alte afecțiuni care ne afectează considerabil.

Dar, cu toate că e mai dificil a face sport când e rece afară, este totuși imperativ. O bună rutină sportivă reprezintă o modalitate formidabilă pentru a ne pregăti corpul pentru zilele de toamnă și iarnă. De asemenea, tot printr-o activitate fizică regulată, putem combate oboseala și depresia, fără a plusa mai mult într-o anumită perioadă de timp, storcându-ne de energie.

Program de sport pentru dimineață

Orice expert în fitness și preparator sportiv îți va spune că diminețile sunt cele mai bune momente pentru a face sport. Și asta indiferent de sezonul în care ești. Așadar, nici toamna sau iarna nu trebuie exclusă mișcarea. De ce?

Antrenamentele fizice de dimineață ajută la trezirea corpului și la reglarea ritmului circadian care influențează importante funcții fiziologice cum ar fi eliberarea de hormoni, obiceiurile alimentare, digestia și temperatura corporală.

Vezi si:  “Fotbalul european e pe marginea prapastiei” – afirma promotorul Super Ligii

2

Încălzire de fiecare dată

Pentru a preveni întinderile sau durerile musculare, este necesar să faci o mică încălzire înaintea antrenamentului propriu zis. De data asta nu e vorba doar de stretching, în sezonul rece fiind mai degrabă important să practici o rutină de încălzire care să pună sângele în mișcare. Vei beneficia de asta plus dezmorțirea articulațiilor, încălzirea mușchilor și a țesuturilor.

Un alt mod prin care îți poți pregăti corpul pentru sport zilnic este prin produsele CBD. Uleiul CBD poate ajuta performanța atletică prin efectele sale analgezice, antiinflamatoare și antispastice.

Printre exercițiile de încălzire recomandate se află rotirea antrebrațelor și a brațelor, rotirea umerilor, rotirea trunchiului, rotirea genunchilor și fandările.

Exerciții fizice în funcție de posibilități

Până și cea mai ușoară mișcare fizică se poate simți ca o adevărată corvoadă în zilele reci. Atunci vrei doar să stai în casă la căldură și să-ți fie comod. Cu toate acestea, nimeni niciodată nu s-a plâns de mai rău după un antrenament sportiv, fie el și mai puțin intens.

Pe perioada sezonului rece, mersul și alergatul sunt de obicei cele mai obișnuite antrenamente fizice practicate fără prea mult echipament special. În plus, aceste activități pun în mișcare întreg corpul oferindu-ți beneficii maxime.