“Fotbalul european e pe marginea prapastiei” – afirma promotorul Super Ligii

Bernd Reichart, CEO al companiei A22, promotoarea Super Ligii, considera ca fotbalul european are nevoie urgenta de o noua viziune, de un nou proiect si de schimbari din temelii.

Reichart, care a preluat recent presedintele executiv al A22 Sports Management, compania care reprezinta echipele din Super Liga, considera ca fotbalul european e pe marginea prapastiei. “Au aparut dezechilibre uriase pe continentul nostru, iar cluburile europene traditionale, cu un trecut glorios, nu pot concura” – afirma Reichart intr-un document in care isi expune viziunea despre viitorul Super Ligii. Promotorii vor sa propuna o competitie deschisa, compusa din 60-80 de echipe, repartizate in mai multe divizii si bazate pe merite sportive, fara a exista calitatea de membru permanent.  De asemenea, Reichart propune ameliorarea viabilitatii financaire, cu o incadrare a cheltuieilor pe salarii si transferuri. De asemenea, Super Liga merge pe ideea unei mai mari griji fata de sanatatea jucatorilor si pe atragerea publicului tanar si dezvoltarii si finantarii fotbalului feminin.

A venit momentul schimbarilor

In octombrie, anul trecut, Super Liga a inceput un dialog deschis privind viitorul fotbalului european. S-au purtat discutii cu 50 de cluburi sicu alti actori din lumea fotbalului si, afirma presedintele Super Ligii, toata lumea e de acord ca a venit momentul unor schimbari.

« En octobre dernier, nous avons entamé un processus de dialogue ouvert sur l’avenir du football européen. Depuis lors, nous avons discuté avec près de 50 clubs et autres acteurs du secteur et la conclusion partagée par la quasi-totalité d’entre eux est que la base sur laquelle repose le football européen est sérieusement menacée. Le moment est venu d’apporter des changements », précise Reichart. Super Liga a inceput cu stangul. La scurt timp dupa infiintare, mai multe cluburi s-au retras, la presiunile UEFA. Au ramas sa sustina Super Liga doar FC Barcelona si Real Madrid.

Vezi si:  Noua strategie UEFA pentru perioada 2024-2030 a fost aprobata

AM