5,8 milioane dolari pentru un maieu purtat de baschetbalistul Kobe Bryant

Un tricou Los Angeles Lakers purtat de legendarul baschetbalist american Kobe Bryant in sezonul 2007-2008 din NBA, singurul in care acesta a cucerit titlul MVP (cel mai valoros jucator), a fost vandut la licitatie cu suma de 5,8 milioane de dolari.

Kobe Bryant, „Mambo”, cum isi spunea el, a murit in 2020, intr-un accident de elicopter. Maieul purtat de el, de 25 de ori, in cele 82 de meciuri ale sezonului respectiv, a devenit al doilea cel mai scump tricou din baschet, vandut vreodata, afirma casa de licitatii Sotheby’s. Cumparatorul a dorit sa ramana anonim. Maieul poarta semnatura lui Kobe Bryant. De asemenea, baschetbalistul l-a purtat in sase meciuri din play-off.

Tricoul lui Michael Jordan din primul meci al finalei NBA din 1998 detine recordul pentru cel mai scump suvenir sportiv din istorie purtat intr-un joc. Acesta s-a vandut acum cateva luni cu 10 milioane de dolari, tot la casa Sotheby’s.

Kobe Bryant, cvintuplu campion al NBA, selectionat de 18 ori pentru All-Star Game, a murit intr-un accident de elicopter in ianuarie 2020. Impreuna cu el, in elicopter, se mai aflau 7 persoane, precum si fetita lui, Gianna. Kobe Bryant avea 41 de ani. A fost unul dintre cei mai buni baschetbalisti din toate timpurile. Accidentul s-a produs, se pare, din cauza conditiilor meteo. Era ceata, iar pilotul a pierdut controlul asupra aparatului de zbor. Vaduva lui Kobe Bryant a castigat procesul intentat autoritatilor din Los Angeles, dupa ce au circulat in presa imagini cu ramasitele pamantesti ale baschetbalistului si fiicei sale. Politistii sositi la fata locului au facut poze, pe care apoi le au dat presei. Vaduva lui Kobe Bryant a obtinut 16 milioane de dolari despagubiri.

Vezi si:  Sume record in mercato de iarna

AM