A murit Donald Sutherland

Cunoscutul actor canadian a jucat in pelicule precum MASH si Jocurile Foamei. Avea 88 de ani.

Donald Sutherland era bolnav de mai multa vreme.  Suferea de cancer.Fiul sau a scris pe Instagram: cu sufletul greu, va anunt ca tatal meu, Donald Sutherland, a murit. Personal cred ca este unul dintre actorii cei mai importanti din istoria filmului. Nu a refuzat niciodata un rol bun, rau sau urat. Si-a iubit meseria, nimeni nu poate cere mai mult.”

Inalt, cu ochi albastri si o voce patrunzatoare Sutherland a avut o lunga cariera, din anii 60 pana in deceniul actual. Unul din cei mai buni actori din America de Nord a fost unul dintre putinele staruri care nu au fost nominalizati la premiul Oscar. El a primit un Oscar onorific in 2017. Premierul Justin Trudeau l-a omagiat pe marele artist despre care a spus ca a fost un om cu o prezenta puternica, un actor stralucitor si un mare Canadian.

Revista Variety l-a descris drept unul dintre actorii de cinema şi televiziune cei mai polivalenţi de-a lungul carierei sale cinematografice de peste 60 de ani.

A devenit celebru în rolul nonconformistului chirurg militar Hawkeye Pierce în satira regizorului Robert Altman despre Războiul din Koreea MASH (1970). In seria Hunger Games, despre un viitor distopic în care adolescenţii sunt trimişi într-o competiţie mortală pentru divertismentul maselor, Donald Sutherland a interpretat rolul maleficului Preşedinte Coriolanus Snow.

MM