Tipuri de credite pentru achizitia unei locuinte, disponibile in Romania

indexstiri

Pentru cei care sunt in cautarea unei locuinte in Romania, exista mai multe tipuri de credite ce pot fi luate in considerare. Fie ca vizezi achizitionarea unei locuinte noi, construirea unei case de la zero sau renovarea unei locuinte existente, exista o varietate de optiuni de creditare disponibile

Care sunt mai populare tipuri de credite disponibile pe piata romaneasca?

Creditul imobiliar/ipotecar – Acesta este probabil cel mai cunoscut tip de credit pentru achizitionarea unei locuinte. De obicei, acesta se acorda pe o perioada indelungata, de pana la 30 de ani, si permite finantarea a pana la 80-90% din valoarea imobilului. Totusi, creditele imobiliare/ipotecare vin adesea cu o serie de conditii, cum ar fi obligativitatea de a avea un co-semnatar sau de a pune imobilul drept garantie.

Creditul Noua Casa –  Acest program guvernamental a fost conceput pentru a ajuta persoanele care isi doresc sa devina proprietari pentru prima data. Prin intermediul acestui program, Guvernul Romaniei garanteaza 40% din valoarea creditului, ceea ce inseamna ca bancile sunt mai dispuse sa ofere finantare celor care altfel ar putea avea dificultati in a obtine un credit.

Creditul de nevoi personale cu garantie ipotecara – Acest tip de credit este o optiune buna pentru cei care au deja o locuinta, dar care au nevoie de bani pentru renovari sau alte cheltuieli. In acest caz, locuinta existenta poate fi folosita ca garantie pentru credit.

Creditul de constructie- Daca visezi sa iti construiesti propria casa, atunci un credit de constructie ar putea fi cea mai buna optiune pentru tine. Acesta acopera costurile materialelor de constructie si ale fortei de munca, iar rambursarea incepe de obicei dupa ce constructia este finalizata.

Vezi si:  Ministerul Finanţelor a atras peste 589 milioane de lei de la banci

Creditul pentru achizitionarea de teren – In cazul in care iti doresti sa achizitionezi un teren pentru a construi o locuinta in viitor, poti opta pentru un credit de acest tip. Rata dobanzii si perioada de rambursare pot varia in functie de banca aleasa.

Alegerea tipului de credit care ti se potriveste cel mai bine depinde in mare masura de situatia ta personala si financiara. Este important sa te informezi in detaliu despre conditiile de creditare si sa te consulti cu un specialist inainte de a lua o decizie. Asigura-te ca esti constient de toate obligatiile pe care le implica un credit si ca poti face fata ratelor lunare inainte de a semna orice acord de creditare.

Daca iti doresti un credit imobiliar si vrei sa gasesti locuinte care merita tot efortul, poti intra pe www.sudrezidential.ro.