Copiii cuplului rebel Harry-Meghan au primit titlul de printi

Site-ul oficial al Casei Regale britanice a actualizat lista succesiunii la tron si, de cateva ore, copiii ducilor de Sussex, Harry si Meghan, apar cu titlul de print si printesa.

Titulatura e simbolica, Archie si Lilibet nu vor beneficia nici de paza, nici de fonduri publice din partea regatului. Este, totusi, o victorie pentru Harry si Meghan, aflati in razboi deschis cu familia regala britanica, dupa declaratiile si acuzatiile incendiare pe care le-au facut despre regele Charles, regina consoarta, Camilla, printul William si sotia lui, Kate.

„Regele e slab”

Publicul condamna decizia regelui Charles al III-lea, luata foarte discret, de a le acorda titlul de print si printesa copiilor fiului sau mai mic, Harry. Marea majoritate a comentariilor de pe retelele de socializare il critica pe suveran si considera ca e o cedare in fata presiunilor cuplului Harry-Meghan, avizi de publicitate si privilegii. Inclusiv experti regali de renume afirma ca in articolele lor nu vor folosi niciodata formula „printul Archie” si „printesa Lilibet”. Cu atat mai mult cu cat mezina ducilor de Sussex nu e nascuta in regat, ci in Statele Unite.

Sunt si voci mai calme, care afirma ca, oricum, aceste titluri nu inseamna nimic. In Statele Unite, unde traieste printul Harry cu familia sa, nimeni nu li se va adresa cu print sau printesa. Si nici in regat, pentru ca formulele de adresare sunt bine reglementate si daca Charles al III-lea nu va da ordine in acest sens, titlurile raman doar pe hartie.

Harry si Meghan s-au rupt de familia regala britanica acum 4 ani, afirmand ca vor o viata independenta si mai multa intimitate. Doar ca de la stabilirea in SUA, nu au facut decat sa caute publicitate cu orice pret, acuzand familia regala britanica de lucruri grave, de exemplu de rasism.

Vezi si:  Țările prezente la Eurovision vor avea ''Cărţi de vizită''

AM