Restaurant hi-tech unic in lume

Aveti pofta de gnocchi cu miel, risotto negru sau de paste cu dovlecei, rapid ? Acestea si alte circa 70 de feluri de mancare diferite sunt pregatite de un bucatar robotic intr-un restaurant din Croatia.

Proprietarii spun ca sunt convinsi ca bistro-ul Bots&Pots Sci-Food din capitala Zagreb este singurul restaurant din lume care ofera mancaruri realizate de bucatari roboti, fara implicare umana, in afara de incarcarea dispozitivelor cu ingrediente proaspete. Robotul adauga ulei si condimentele in functie de retete digitale realizate de un bucatar uman.

“A fost intr-adevar o provocare sa prepari o mancare gata de consum din alimente proaspete in cel mai scurt timp posibil si cat se poate de gustoasa” – a declarat Hrvoje Bujas, co-proprietar al restaurantului hi-tech.

“Mancarea e de calitate excelenta. Uitati, n-am lasat nimic in farfurie, e goala” – spune Lovro Petar Andrisek, 18 ani, care a venit sa-si serveze ziua de nastere la Bots&Pots.

Bucatarul robotic, numit GammaChef, este invatat digital cum sa pregateasca anumite feluri de mancare. Retine reteta si o poate repeta la nesfarsit. In alte restaurante similare, robotii prajesc cartofi si hamburgeri, prepara pizza sau servesc si livreaza felurile de mancare, dar robotul din  Zagreb e unic in lume.  Cel putin asa sustin proprietarii restaurantului: nu exista niciun robot care sa pregateasca o mancare la oala din alimente proaspete. A fost nevoie de sapte ani pentru ca proprietarii sa transforme o idee in realitate si sa deschida. Investitia e de un milion de euro. Scopul nostru final este de a crea un restaurant fara chelner, fara bucatar si fara numerar, in care sa comanzi, sa primesti si sa platesti mancarea fara contact uman” – spun proprietarii.

Vezi si:  Descifrarea Mărilor de Date: Cursurile de Analiză de Date ale GoIT Deschid Drumuri

AM