Gerard Depardieu, hartuitor sexual ?

Un site francez de investigatii sustine ca faimosul actor ar fi pipait sau hartuit sexual, pe platourile de filmare, 13 tinere, mai ales figurante sau dubluri.

Mediapart, care de obicei publica informatii exacte, precizeaza ca actele de hartuire ar fi avut loc la filmari, intre 2004 si 2022. Depardieu, in varsta de 74 de ani, neaga categoric ca s-ar fi comportat nepotrivit cu femeile pe platourile de filmare. De altfel, niciuna dintre femeile contactate de Mediapart nu a depus plangere impotriva lui. Cateva insa au povestit ca au fost pipaite de starul francez.

Depardieu, unul dintre cei mai cunoscuti actori francezi, este investigat oficial, din decembrie 2020, pentru viol si agresiune sexuala, dar intr-un caz fara legatura cu cele mentionate de Mediapart.

Incidentele despre care scrie Mediapart ar fi avut loc in spatii publice, in special pe  platourile de filmare. De exemplu, in timpul filmarilor intr-un cabaret din Manhattan, Depardieu ar fi pipait trei actrite. Una dintre ele, in varsta de 24 de ani, a povestit pentru Mediapart : „ii simteam degetele ca incearca sa ajunga la chiloti.”

O garderobiera a povestit ca a vazut unele gesturi nepotrivite la filmari, dar nu a dat importanta. „M -am gandit, ei, asa e Gerard, pus pe pozne.”

Femeile se pare ca s-ar fi plans regizorilor si producatorilor, de-a lungul timpului, insa nimeni nu a indraznit sa faca nimic. Informatiile despre Depardieu alimenteaza stravechiul stereotip, potrivit caruia industria cinematografica e plina de secrete murdare, iar in aceasta meserie tacerea e de aur.

AM