Vladimir Screciu, incert pentru meciurile României de la EURO 2024

Design fără titlu - 1

Mijlocașul central Vladimir Screciu este incert în privința participării cu echipa națională a României la EURO 2024. El ar putea rata turneul final din Germania după ce accidentarea pe care a suferit-o a recidivat.

Screciu va reveni pe teren cel mai devreme la mijlocul lunii mai, iar șansele ca el să mai joace la EURO 2024 sunt destul de mici în acest moment.

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a dat detalii despre accidentarea pe care Screciu a suferit-o.

„Cu Screciu avem ceva probleme. E puțin mai complicat. Va sta între 4 și 6 săptămâni din momentul ăsta. Este o veste foarte, foarte proastă în primul rând pentru Vladi, apoi pentru Universitatea Craiova și nu în ultimul rând pentru echipa națională. A suferit o recidivă la accidentare”, a spus Mihai Rotaru la Orange Sport.

Mijlocașul central a fost titular în ultimele meciuri ale echipei naționale din campania de calificare la EURO 2024. El a prins patru partide și își câștigase locul de titular.

Ce variante mai are România?

Marius Marin este principala variantă pe care echipa națională o are pentru postul de mijlocaș la închidere în absența lui Screciu. El a jucat șapte meciuri în campania de calificare și este un jucător pe care Edi Iordănescu se bazează. Este un jucător agresiv, iar Edi Iordănescu a arătat că îl place.

O altă variantă este folosirea lui Răzvan Marin pe postul de mijlocaș la închidere. Acesta a fost încercat mai mult ca inter, însă Iordănescu ar putea apela, într-un caz extrem, și pentru postul de închizător. Totuși, având în vedere miza din jocurile de la competiția organizată de UEFA, sunt șanse destul de mici să se recurgă la această soluție.

Vezi si:  Rezultate la fotbal din Primera Division pentru saptamana 28.03-03.03 2013

De o eventuală absență a lui Screciu ar putea profita și Adrian Șut de la FCSB. Mijlocașul central are un sezon excelent și este unul dintre cei mai buni jucători ai roș-albaștrilor. Nu a făcut parte din planurile lui Iordănescu în preliminarii, dar absența lui Screciu i-ar putea oferi șansa să joace la un turneu final.

România e în grupă cu Ucraina, Belgia și Slovacia

România face parte din Grupa E a Campionatului European alături de Belgia, Ucraina și Slovacia. Avem o grupă accesibilă și putem avea speranțe la calificarea în optimile de finală. Iată cum arată programul meciurilor EURO 2024 pentru naționala României:

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, München)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Köln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Partida cu Ucraina se anunță vitală, mai ales că o eventuală victorie ne-ar da șanse mari la calificarea în optimile de finală. Chiar și un rezultat egal poate fi un rezultat pozitiv, cu condiția să învingem Slovacia în ultima partidă. Ucraina are un lot mai valoros pe hârtie decât al României și a obținut calificarea în urma meciurilor de baraj. A arătat suficiente slăbiciuni în play-off, care pot fi speculate de echipa noastră.

Belgia este o echipă din altă ligă, cu jucători la echipele de top din Europa și este de departe favorită la calificare. Ba chiar este și una dintre favoritele la câștigarea turneului final. În aceste condiții, chiar și un rezultat de egalitate ar fi considerat de aur pentru echipa noastră. Cel mai probabil, calificarea o vom juca în ultima partidă, contra Slovaciei. Pe hârtie, putem spune că suntem cam la același nivel cu Slovacia. Parcursul din preliminarii ne dă încredere că putem spera la un rezultat mare și, ținând cont că ne putem califica și de pe locul trei în optimi, avem motive de optimism înaintea turneului final.