Noua strategie UEFA pentru perioada 2024-2030 a fost aprobata

”United for Success” (Uniti pentru Succes) reprezinta documentul strategic si, in acelasi timp, viziunea care va sta la baza dezvoltarii fotbalului european in urmatorii 6 ani, informeaza site-ul Federatiei Romane de Fotbal.

Noua strategie UEFA a fost aprobata in unanimitate in sedinta Comitetului Executiv UEFA si a fost prezentata in cadrul Congresului UEFA de la Paris. Documentul a fost elaborat in cadrul unui grup de lucru din care a facut parte si presedintele FRF, Razvan Burleanu, in urma consultarilor cu asociatiile nationale si comunitatea fotbalului european.

„In dezvoltarea strategiei noastre pentru 2030, UEFA a reflectat, inca o data, asupra aspiratiilor sale pentru viitorul fotbalului european si asupra contributiei pozitive pe care fotbalul o poate aduce in societate. Rezultatul este o viziune clara pentru a ne asigura ca jocul va continua sa se dezvolte pe intreg continentul, ca va fi accesibil si va inspira oameni din toate generatiile consolidand valorile pozitive la fiecare nivel al societatii”, a declarat Aleksander Čeferin, presedintele UEFA.

Strategia fotbalului european va include un plan de actiuni cu obiective pe urmatorii 6 ani, cu prioritati in sfera impactului asupra societatii, a accesibilitatii, indiferent ca este vorba despre fotbalul amator sau cel de elita. Prioritatile mai fac referire la standarde inalte de guvernanta, competitii de succes, cultura sustenabilitatii si dezvoltarea fotbalului feminin si maximizarea potentialului sau.

MM