Politia germana a reusit desfiintarea unui “magazin” de pe internetul intunecat

IT-istii germani au scos din functiune Kingdom Market, un loc de pe internetul negru unde se vindeau droguri, virusuri infomatice si alte articole ilegale.

BKA, serviciul de politie federala, si Biroul pentru Infractiuni Informatice din Frankfurt au anuntat ca anihilarea acestui site de pe internetul intunecat a avut loc pe 16 decembrie.

Kingdom Market, care era accesibil prin retelele anonimizate Tor si I2P era operational din martie 2021 sau chiar mai devreme si era axat pe vanzarea de narcotice. Dar vizitatorii puteau sa cumpere si programe de hacking, legitimatii false guvernamentale si alte articole ilegale.

In acest magazin erau inregistrati zeci de mii de clienti si cateva sute de dealeri. In momentul inchiderii, site-ul oferea 42.000 de produse.

Cumparatorii plateau in Bitcoin, Litecoin, Monero si Zcash pentru a-si pastra anonimatul, iar operatorii site-ului primeau un comision de 3 la suta.

Autoritatile federale germane au colaborat cu parteneri din Statele Unite, Elvetia, Moldova si Ucraina.

Acum se cauta administratorii site-ului. Unul dintre suspecti, Alan Bill, a fost arestat in SUA pentru trafic de droguri, furt de identitate si spalare de bani.

Specialistii noteaza insa ca, in contextul instabilitatii geopolitice, grupurile de infractiuni cibernetice opereaza in siguranta din jurisdictii de unde nu pot fi extradate. Platile recompenselor in cripto monede raman, aproape toate, greu de depistat.

MM