Iluminat inteligent cu intrerupatoare LED: eficiență energetică și ambient personalizat

intrerupatoarecoperta

În era tehnologiei, necesitatea energiei electrice în locuință este fundamentală, aceasta fiind indispensabilă pentru alimentarea dispozitivelor și pentru a ne face viața mai comodă.

Și controlul curentului electric este un element important în casele românilor, pentru că se reflectă în eficiența energetică și în confortul tuturor persoanelor din casă. Din acest motiv, oamenii sunt interesați în special de intrerupatoare de calitate și inovative, care le permit să controleze iluminatul în diverse zone și să creeze ambientul dorit.

Unele dintre cele mai căutate intrerupatoare, pentru locuințele moderne, sunt intrerupatoarele cu LED, dotate cu un indicator LED care arată dacă dispozitivul este închis sau deschis. Din acest articol vei afla de ce este util un astfel de echipament, cum îl alegi pe cel potrivit și ce beneficii îți aduce în locuință.

Intrerupatoare clasice vs intrerupatoare cu LED

Intrerupatoarele clasice au un design convențional și o funcționalitate standard, fiind recunoscute pentru fiabilitatea lor de-a lungul timpului. Cu toate acestea, omul modern tinde să caute mai multe beneficii la un singur produs, astfel că variantele cu LED le surclasează din ce în ce mai mult în ultimii ani.

Prin faptul că au încorporați indicatori luminoși, intrerupatoarele cu LED oferă o vizualizare imediată a stării dispozitivelor controlate. Datorită acestei caracteristici, crește și nivelul de confort al oamenilor, dar este vizată și eficiența energetică, având în vedere că se evită consumul inutil de electricitate.

Principiul de funcționare al intrerupatoarelor cu LED este foarte simplu. Atunci cand intrerupatorul este în poziție activă (închis), circuitul electric este închis, iar indicatorul emite lumină, semnalizând în acest mod că dispozitivul este în funcțiune. Atunci când întrerupătorul este în poziție inactivă (deschis), circuitul este deschis, iar indicatorul LED se stinge, arătând astfel că dispozitivul este oprit.

Vezi si:  Care sunt șansele tale la sloturi cu fructe?

Un astfel de indicator oferă, deci, un nivel suplimentar de control și confort, permițându-le utilizatorilor să monitorizeze mai ușor starea dispozitivelor electrice. Un alt beneficiu al intrerupatoarelor cu LED este estetica.

Pentru că sunt disponibile într-o varietate de modele și culori și pentru că prin utilitatea lor sunt dispozitive moderne, se pot integra perfect în orice design interior, indiferent că este vorba de un spațiu rezidențial sau de afaceri. Oamenii își pot personaliza astfel locuințele într-un mod simplu, rapid și ieftin, alegând întrerupătoare care creează un aspect  modern și actual.

Cu toate acestea, sunt și persoane ce rămân fidele acelor intrerupatoare clasice, fără indicatori luminoși. Și pentru ele sunt numeroase opțiuni: intrerupatoare albe, intrerupatoare care imită aspectul lemnului, intrerupatoare simple sau duble etc.

Cum alegi intrerupatoare cu LED pentru locuința ta

Atașament:
intrerupatoare 1.jpg

Alegerea intrerupatoarelor cu LED implică mai mulți factori, iar decizia îți aparține, în funcție de preferințele personale și de necesitățile spațiului. Poți ține cont de câteva aspecte importante, pentru a cumpăra cele mai bune produse pentru locuința ta:

  • funcționalitatea în controlul iluminatului – este important ca înainte de achiziție să te gândești dacă vei utiliza  întrerupătoarele pentru controlul iluminatului, al dispozitivelor electrice sau pentru ambele cazuri, fiind nevoie, de obicei, de modele diferite;
  • nevoia de a ilumina anumite incinte – pentru a controla un circuit de lumină din două sau mai multe locuri, cum ar fi la ambele capete ale unei scări sau pe coridoare lungi, vei avea nevoie de un întrerupător cap-scară. În schimb, dacă vrei să controlezi lumina și din alte locuri intermediare este mai indicat un întrerupător cap-cruce;
  • tipul și culoarea LED-ului – unele modele de intrerupatoare LED oferă mai multe opțiuni de culori pentru indicator, iar altele pot să aibă o culoare constantă;
  • finisaje compatibile – în funcție de designul locuinței, poți alege intrerupatoare în diverse culori și finisaje, pentru a se integra foarte bine în decor;
  • compatibilitate și instalare – poți opta pentru intrerupatoare care se montează încastrat în perete sau care se fixează la suprafață. De asemenea, dacă dorești să modernizezi locuința, poți alege intrerupatoare cu LED care sunt compatibile cu sistemele smart home;
  • opțiuni extra – anumite modele pot include opțiuni suplimentare, cum ar fi ajustarea intensității luminoase a LED-ului sau posibilitatea de a dezactiva indicatorul luminos;
  • producători cu experiență – nu în ultimul rând, este important să alegi un producător cu experiență și reputație. Sunt mărci cunoscute și apreciate pe piață, dar care au și un excelent raport calitate-pret din care poți alege cu încredere, Schneider, Klass sau Gewiss fiind câteva dintre acestea.
Vezi si:  Cea mai mare investitie facuta vreodata in cercetarea romaneasca: 20 de centre de excelenta

Consultă oferta de intrerupatoare de la Electric14!

Modernizează-ți locuința cu stil! Descoperă gama variată de întrerupătoare de la Electric14: intrerupatoare cu LED, intrerupatoare 2 în 1 (cu priză), intrerupatoare pe fir, intrerupatoare WiFi, intrerupatoare cu un  modul sau cu mai multe module, intrerupatoare cap scara sau cap cruce și multe alte tipuri. Electric14 este un magazin online de electrice cu mii de produse ce provin de la furnizori ce și-au creat un nume pe piață, datorită calității și fiabilității.