Ce faci ca front end developer şi pe ce salariu te poţi angaja?

Css and HTML programming languages. Computer programming , coding, IT. Female programmer cartoon character. Software, website development. Vector isolated concept metaphor illustration.

Lumea tehnologiei este într-o continuă dezvoltare, lucru ce împinge tot mai multe persoane să ia în considerare urmarea unor cursuri IT pentru a intra în această industrie şi a începe să câştige într-un timp scurt un salariu atractiv. Unul dintre cele mai uşoare, dar şi eficiente moduri de a realiza acest lucru este prin urmarea unor cursuri front end, aceasta fiind o oportunitate excelentă ce poate creşte semnificativ şansa de a intra într-un sector competitiv şi satisfăcător.

Care sunt responsabilităţile unui front end developer?

Dezvoltatorii front end colaborează îndeaproape cu designerii şi cu dezvoltatorii back end pentru a crea o experienţă de utilizator deosebită şi fără întreruperi. Aceştia construiesc aspectul general al paginilor web, design-ul, meniurile şi toate celelalte elemente pe care utilizatorii obişnuiţi le văd atunci când interacţionează cu produsul creat. De asemenea, ei au rolul de a optimiza performanţa generală şi să îmbunătăţească accesibilitatea, păstrând în acelaşi timp integritatea design-ului.

Dezvoltarea unei experienţe de utilizator intuitivă şi facilă, cât şi testarea şi rezolvarea din timp a erorilor apărute pentru a asigura o funcţionare armonioasă pe diferite tipuri de dispozitive sunt responsabilităţi importante pe care profesionistul trebuie să le îndeplinească pentru a se asigura că site-ul web funcţionează exact aşa cum ar trebui.

Ce limbaje de programare trebuie să cunoască un front end developer?

Dezvoltatorii front end au nevoie de competenţe în diferite limbaje de programare, cele mai des utilizate fiind HTML pentru structura, CSS pentru stil şi aspect, iar pentru interactivitate va fi folosit JavaScript.

Vezi si:  Medalii de aur pentru inventatori romani

JavaScript este unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare din întreaga lume, fiind un avantaj considerabil de a-l cunoaşte indiferent de direcţia pe care o urmează un junior în cariera sa IT. Acesta lucrează deseori cu framework-uri diferite precum Angular, Vue.js sau React, acestea fiind unele dintre cele mai importante, dar şi dificile lucruri pe care o persoană trebuie să le înveţe atunci când urmează cursuri IT pentru a deveni un front end developer.

Ce salariu poate câştiga un dezvoltator front end?

Salariul unui front end developer depinde în general de experienţa de lucru, soft-skill-uri, dar şi de specializarea deţinută. Prin urmare, un dezvoltator front end junior poate câştiga între 3.000 şi 7.000 RON în primii doi ani în timp ce un developer regular cu o experienţă de 2 – 4 ani se poate bucura de un salariu cuprins între 7.000 şi 11.000 RON. Un senior cu peste 4 ani de experienţă în această industrie va avea posibilitatea de a câştiga peste 13.000 RON, de aceea urmarea unor cursuri front end poate fi o investiţie excelentă în viitorul profesional şi personal.

Dezvoltatorii front end joacă un rol esenţial în crearea unei interfețe de utilizator atractivă şi intuitivă. Această activitate a fost şi încă este una dintre cele mai căutate joburi din industria IT. Sitex este de părere că urmarea unor cursuri de specialitate poate fi una dintre cele mai bune metode prin care orice persoană se poate bucura de o carieră de succes şi rentabilă în acest sector în plină dezvoltare.