Aproximativ 3 tone de petarde si artificii au fost confiscate in Capitala

Politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au confiscat aproximativ 3.000 de kilograme de articole pirotehnice, detinute fara drept. Prefectul municipiului Bucuresti, Rares Hopinca, ii felicita pe politistii bucuresteni.

 “Felicitari politistilor din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase, care au depistat si confiscat aproximativ 3 tone de petarde si artificii, detinute ilegal de un comerciant din Capitala. Este un demers necesar pentru sanatatea si siguranta bucurestenilor si mai ales a copiilor. Repet, petardele nu sunt o traditie, ci un pericol si un factor de stres.” , a spus prefectul Capitalei. El este cel care a solicitat primariilor de sector, Primariei Municipiului Bucuresti si Administratiei Strazilor sa nu emita avize de amplasament, pe domeniul public sau privat al municipiului Bucuresti, in vederea comercializarii  articolelor pirotehnice, pentru descurajarea vanzarii si utilizarii acestora si pentru prevenirea accidentelor provocate de acestea.

Potrivit Hotararii nr. 8/27.11.2023, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti, Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti-Ilfov, Directia Regionala Vamala in colaborare cu ANAF-Antifrauda si Inspectoratul Pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov vor exercita actiuni de verificare si control in sfera de competenta, iar acolo unde vor fi constatate nereguli se vor aplica sanctiuni conform prevederilor legale in vigoare.

Totodata, institutiile mentionate vor actiona in vederea descurajarii comertului cu materiale pirotehnice si pentru prevenirea si combaterea comertului ilegal cu materiale pirotehnice.

MM