Negocieri Renault-Volvo

Constructorul auto francez Renault poarta discutii cu producatorul suedez de camioane Volvo AB cu privire la o posibila colaborare pentru modelul utilitarei electrice FlexEVan.

Discutiile cu Volvo Trucks, al doilea mare producator mondial de camioane, cu privire la modelul FlexEVan, care ar urma sa apara pe piata in 2026, sunt in derulare si nu exista nicio certitudine ca se va ajunge la un acord, spun surse apropiate discutiilor. Recent, Renault a anuntat ca il va implica si pe partenerul japonez Nissan in proiectul utilitarei FlexEVan, acesta urmand sa fie unul din cele aproximativ 10 proiecte la care cei doi constructori vor continua sa colaboreze in cadrul alianţei lor.

Noua utilitara FlexEVan va functiona in intregime pe baterie

FllexEVan va extinde linia de vehicule comerciale usoare a Renault, linie care include modelul Kangoo, din care anul trecut au fost vandute 330.000 de unitati. FlexEVan va viza necesitatile de livrari urbane, oferind conectivitate deplina pentru managementul in timp real al flotelor, a declarat directorul general de la Renault, Luca de Meo.

Renault doreste sa-si prinda din urma rivalul Stellantis. Grupul auto franco-italian Stellantis, care vinde utilitare sub marcile Citroen, Fiat, Peugeot si Opel-Vauxhall, a livrat anul trecut peste 500.000 de vehicule comerciale usoare in Europa.

AM