S-a gasit cocaina la Casa Alba

Praful alb gasit in interiorul Casei Albe, duminica seara, era cocaina, scrie presa americana. Initial, pana la sosirea rezultatelor, nu se stia ce e si intreaga zona a cladirii prezidentiale a fost inchisa.

Potrivit Washington Post, departamentul de Pompieri din capitala federala americana, Washington D.C. a identificat praful alb ca fiind cocaina. Secret Service a confirmat pentru Reuters ca „o substanta necunoscuta” a fost gasita si s-a decis inchiderea partiala a Casei Albe.

“Duminica seara, complexul Casei Albe a fost inchis, partial, ca masura de precautie, dupa ce agenti ai Secret Service au gasit o substanta necunoscuta in incinta” – precizeaza Secret Service, intr-un comunicat de presa.

Substanta a fost gasita in aripa de Vest, zona unde locuieste presedintele si unde se afla celebrul Birou Oval, sala de sedinta cu cabinetul si zona de rpesa, precum si birourile consilierilor presedintelui. In aripa de Vest sunt sute de oameni care lucreaza sau trec pe acolo in mod frecvent.

“Departamentul de Pompieri din Washington DC a fost chemat sa evalueze situatia si a stabilit rapid ca nu e o substanta periculoasa. Are loc o ancheta pentru a clarifica incidentul si a stabili cum a ajuns respectiva substanta in incinta Casei Albe” – mai precizeaza Secret Service.

Potrivit The Washington, un pompier de la divizia de substante periculoase a transmis rezultatul testului. “Avem bara galbena, deci e cocaina”.

Doi oficiali, la curentul cu mersul investigatiei, au confirmat pentru Washington Post ca substanta gasita la Casa Alba e cocaina.

Reteaua Twitter, plina de glume: “a fost Hunter in vizita la tata”

Se stie ca fiul presedintelui, Hunter Biden, a avut o problema cu drogurile si a fost consumator de cocaina si heroina. Acum, oficial, a rezolvat problema dependentei. Stirea ca s-a gasit cocaina la Casa Alba a dat nastere unei sumedenii de glume pe internet, mai ales pe reteaua Twitter, favorita americanilor. Comentariul cel mai frecvent al internautilor este “Hunter si-a vizitat tatal, ce mare lucru !”

Vezi si:  Romania iese din starea de urgenta instituita in pandemia COVID

AM