Renovare ultramoderna la liceul Petru Cercel din Dambovita

liceul Petru Cercel din Dambovita

Site-urile de stiri din Dambovita anuntau in urma cu aproape un an ca in judet se propun proiecte de mare anvergura pentru reabilitarea unitatilor de invatamant, cu accent pus in special pe cultura si sport. Liceul Petru Cercel este cea de-a 10-a unitate ce urma sa fie reabilitata in urma proiectelor de finantare propuse de Primaria Targoviste in vederea dezvoltarii si modernizarii infrastructurilor educationale.

Lucrarile incepute la Liceul Petru Cercel pentru a moderniza in primul rand sala de sport vin ca o veste imbucuratoare dupa ce consiliul judetean a amanat aproape un an proiectul de hotarare privind cotizatiile si sprijinul financiar catre asociatiile sportive si culturale din zona.

Site-urile de stiri din Dambovita precum acesta dezvaluie ca pentru lucrarile de renovare ale Liceului Petru Cercel, 98% din cheltuieli vin din fonduri europene nerambursabile, primaria orasului contribuind cu restul de 2%. Aceasta initiativa a primariei judetene include 10 unitati educationale dintre care 3, Colegiul National Constantin Carabell, liceul de arte Balasa Doamna si scoala numarul 11 erau deja finalizate la momentul inceperii lucrarilor.

Liceul Petru Cercel, situat pe strada Parvan Popescu numarul 94 a fost construit in urma cu aproape 40 de ani, servind drept liceu cu profil sanitar din anul 1976 pana in 1992, cand acesta a fost aprobat de catre Ministerul Educatiei Nationale drept Liceu Teoretic, forma in care functioneaza si astazi. Liceul este usor de recunoscut datorita gradinii sale de trandafiri, insa vechimea cladirii dicta nevoia unor schimbari de amploare. Pana la aprobarea acestei lucrari prin fonduri europene, liceul a continuat, din 2006 si pana astazi sa renoveze pe rand laboratoarele, cabinetele de limbi straine si a facut posibila dotarea laboratorului de informatica cu computere de ultima generatie, fiind in permanenta in topul celor mai bune licee din judetul Dambovita.

Vezi si:  CFR calatori avertizeaza!

Proiectul de reabilitare si modernizare include, conform redactiilor de stiri din Dambovita, constructia unei noi Sali de Sport, reflectand astfel interesul sporit al primariei fata de cultura si sport in anul 2013. Sala de sport va fi gata pentru noul an scolar, utilata la cele mai modern standard si dotata cu un acoperis ultamodern in arc laminar, primul de acest gen pentru o unitate de invatamant din judetul Dambovita. In exteriorul salii se va crea de asemenea un teren exterior cu suprafata sintetica si iluminare nocturna.

Primarul Gabriel Boriga aprecia, in urma vizitei efectuate la liceu, ca lucrarile de modernizare se afla in grafic si constructorul nu a intampinat inca nici un fel de dificultate notabila cu exceptia structurii de rezistenta pentru care proiectantul a gasit o solutie in cel mai scurt timp. Pe langa sala de sport, liceul va avea parte si de un nou corp cu sali de clasa si diverse laboratoare.

Vizitele primarului Gabriel Boriga vor continua si in alte unitati aflate in lucru din cele 10 intrate in proiectul curent si anume Scoala Normala si Liceul Voievodul Mircea. In urma vizitei la Liceul Petru Cercel, primarul se declara multumit si optimist ca aceasta serie de proiecte initiata pe perioada 2012-2013 semnalizeaza o noua directie pentru un Targoviste modern si in plina expansiune. Primul pas, declara aceasta, este un invatamant cu unitati etalon cu infrastructura necesara fiecarei unitati individuale.