Zelenski: „daca Ucraina pierde, va fi cel de al treilea razboi mondial”

Intr-un interviu pentru televiziunea publica spaniola, presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, contureaza un scenariu apocaliptic, pentru situatia in care tara sa pierde razboiul contra rusilor: va izbucni al III-lea razboi mondial, spune el.

Zelenski a dat acest interviu televiziunii publice spaniole pentru a marca preluarea de catre Spania a presedintiei semestriale a Uniunii Europene. Liderul de la Kiev spera ca in urmatoarele 6 luni, cat se afla spaniolii la carma UE, procesul de aderare a Ucrainei la clubul comunitar sa prinda viteza. „Ucraina va deveni membra a Uniunii Europene. E vorba tot de securitate, ca si in cazul NATO, dar de securitate economica. Cred ca in lumea moderna, de azi, poti supravietui daca esti membru si in NATO, si in Uniunea Europeana” – a declarat Vladimir Zelenski.

„NATO, nu acceptam alternative de securitate”

Zelenski a declarat ca vrea ca tara sa obtina o invitatie din partea Aliantei de a deveni membra, la apropiatul summit de la Vilnius. „NATO e cea mai importanta garantie de securitate pentru noi si nu vrem sa acceptam garantii de securitate pe hartie sau variante alternative. Nu, Ucraina vrea garantii de securitate pentru ca nu e inca membru NATO” – spune presedintele Ucrainei. De asemenea, Zelenski e de parere ca nu exista securitate pentru tarile NATO mici. „Toata lumea se teme ca daca, doamne fereste, Ucraina pierde razboiul, atunci va exista o singura varianta: al treilea razboi mondial” – avertizeaza Volodimir Zelenski.


AM