Italia e nemultumita de conditiile detinutilor italieni din puscariile din Romania

Ministrul de externe din Peninsula, Antonio Tajani, s-a aflat in Romania pentru a participa la Congresul Partidului Popular-European, desfasurat la Romexpo.

In marja lucrarilor Congresului PPE, seful diplomatiei italiene a avut o intalnire cu ministrul roman al Justitiei, Alina Gorghiu. „Protejat-i  pe prizonierii italieni – i-a cerut Tajani ministrului Justitiei, dupa cum relateaza canalul italian RAI. In Romania se afla Filippo Mosca si Francesco Flauto, care a fost condamnat definitiv si a cerut sa isi ispaseasca pedeapsa in Italia

„Am solicitat cooperarea dumneavoastra pentru ca protectia detinutilor italieni din Romania sa fie garantata. Continuam sa monitorizam cazurile italienilor detinuti in Romania, precum si alte italienilor de oriunde din lume” – a spus Tajani.

Familia lui Filippo Mosca, in varsta de 29 de ani, a cerut in ultimele saptamani autoritatilor italiene sa intervina pentru a-i garanta dreptul la aparare. In mai anul trecut, el a fost condamnat la 8 ani si 3 luni de inchisoare pentru trafic de droguri.

„Domnul Filippo Mosca, detinut in inchisoarea Poarta Alba, a fost supus unor violente: speram ca va fi transferat intr-un loc sigur si protejat. Compatriotul Francesco Flauto a fost condamnat definitiv si a cerut sa isi ispaseasca pedeapsa in Italia” ,  a scris pe reteaua X, fosta Twitter, ministrul de externe al Italiei.

MM