Record absolut pentru actiunile Hidroelectrica

Actiunile ofertei Hidroelectrica au fost suprasubscrise de 4,7 ori, reprezentand o suma de 6,25 miliarde lei. A fost cea mai mare oferta de actiuni din istoria Romaniei.

Oferta de actiuni a ajuns la final, odata cu inchiderea ofertei de listare la Bursa de Valori a producatorului de energie Hidroelectrica. Actionarul minoritar Fondul Proprietatea – FP – a scos la vanzare 78 de milioane de actiuni pentru aproximativ 8,8 miliarde de lei. In opt zile, micii investitori au alocat 6,2 mld. lei, ceea ce reprezinta un record absolut.

Investitorii care nu au reusit sa subscrie actiuni in sesiunea 23 iunie-4 iulie le pot cumpara direct de pe Bursa de Valori Bucuresti din 12 iulie, moment la care Hidroelectrica va incepe oficial tranzactionarea sub egida simbolului bursier H2O.

„Vorbim de un eveniment asteptat de peste zece de ani si despre cea mai mare listare din istoria Bursei de Valori Bucuresti si din istoria regionala recenta a pietelor de capital. Sa listezi o companie inseamna transparenta, inseamna asumare, capitalizare, inseamna, de fapt, o economie de piata moderna. Acest success istoric al listarii Hidroelectrica arata ca a fost o optiune corecta, care a depasit orice asteptari. Sunt liberal si acesta este drumul de urmat si pentru alte companii din portofoliul ministerului pe care il conduc”– a declarat Sebastian Burduja, ministrul energiei.

Bursa de Valori Bucuresti a decis includerea Hidroelectrica in componenta indicilor bursieri incepand cu prima zi de tranzactionare a companiei la bursa, adica Hidroelectrica va intra pe 12 iulie la tranzactionare. Ceremonia de listare este planificata in sala de conferinte a BNR, organizatori fiind Bursa Bucuresti si Hidroelectrica.

Vezi si:  Fabrica de scaune din Bucea exporta in toata lumea

AM