Nestle plateste 2 milioane de dolari pentru hartuire

Compania elvetiana va plati unui fost manager 2,2 milioane dolari, care s-a plans de hartuire.

Instanta i-a dat castig de cauza lui Yasmine Motarjemi, dupa o batalie juridica de 15 ani. Motarjemi, acum in varsta de 67 de ani, s-a plans ca a fost discreditata si dispretuita de angajatii Nestle ani la rand. Iar acest bullying a silit-o sa se pensioneze anticipat, la 55 de ani, fiind afectata psihologic. Anterior i se desfacuse contractul de munca.

“Actiunea mea in instanta, impotriva Nestle, nu a fost niciodata despre bani. Am vrut doar ca instanta sa recunoasca faptul ca am fost supusa unor nedreptati” – a spus reclamanta.

Un tribunal din Vaud, sudul Elvetiei, a decis ca femeia, desi conducea un departament important din Nestle, era supusa hartuirii si bullying-ului de catre colegi si de catre superiori si ca Nestle trebuie sa-i plateasca despagubiri. Suma se ridica la 2 milioane de franci elvetieni, echivalentul a 2,2 milioane dolari. Avocata reclamantei a declarant presei ca acordarea acestei despagubiri demonstreaza faptul ca Nestle i-a distrus cariera lui Motarjemi. “Nestle trebuie sa plateasca clientei mele toate salariile din momentul in care a fost data afara pana la pensionare” –  a explicat avocata.  Nestle a decis sa nu faca recurs, astfel ca sentinta ramane definitiva. “Regretam cei 12 ani de litigii si dorim ca aceasta chestiune sa fie inchisa pentru totdeauna. Nu toleram hartuirea si tratam aceste acuzatii foarte serios” – precizeaza grupul elvetian intr-un comunicat de presa.

AM