conturi rapide in euro la banci online

Nestle plateste 2 milioane de dolari pentru hartuire

Compania elvetiana va plati unui fost manager 2,2 milioane dolari, care s-a plans de hartuire.

Instanta i-a dat castig de cauza lui Yasmine Motarjemi, dupa o batalie juridica de 15 ani. Motarjemi, acum in varsta de 67 de ani, s-a plans ca a fost discreditata si dispretuita de angajatii Nestle ani la rand. Iar acest bullying a silit-o sa se pensioneze anticipat, la 55 de ani, fiind afectata psihologic. Anterior i se desfacuse contractul de munca.

“Actiunea mea in instanta, impotriva Nestle, nu a fost niciodata despre bani. Am vrut doar ca instanta sa recunoasca faptul ca am fost supusa unor nedreptati” – a spus reclamanta.

Un tribunal din Vaud, sudul Elvetiei, a decis ca femeia, desi conducea un departament important din Nestle, era supusa hartuirii si bullying-ului de catre colegi si de catre superiori si ca Nestle trebuie sa-i plateasca despagubiri. Suma se ridica la 2 milioane de franci elvetieni, echivalentul a 2,2 milioane dolari. Avocata reclamantei a declarant presei ca acordarea acestei despagubiri demonstreaza faptul ca Nestle i-a distrus cariera lui Motarjemi. “Nestle trebuie sa plateasca clientei mele toate salariile din momentul in care a fost data afara pana la pensionare” –  a explicat avocata.  Nestle a decis sa nu faca recurs, astfel ca sentinta ramane definitiva. “Regretam cei 12 ani de litigii si dorim ca aceasta chestiune sa fie inchisa pentru totdeauna. Nu toleram hartuirea si tratam aceste acuzatii foarte serios” – precizeaza grupul elvetian intr-un comunicat de presa.

AM

Cazul Yasminei Motarjemi servește drept un exemplu important despre curajul de a te ridica împotriva nedreptăților, chiar și atunci când lupta este lungă și epuizantă. Victoria ei după 15 ani este nu doar o victorie personală, ci și un mesaj puternic despre necesitatea de a pune capăt culturii de bullying și hărțuire la locul de muncă. De multe ori, suntem tentați să renunțăm în fața unor obstacole copleșitoare, dar determinarea Yasminei ne amintește că dreptatea poate prevala, în cele din urmă. E important să ne susținem principiile și să avem încredere că acțiunile noastre pot schimba modul în care sunt tratate astfel de situații în viitor. Călătoria ei ne încurajează să nu tăcem atunci când suntem confruntați cu nedreptăți și să perseverăm pentru a crea un mediu de muncă mai corect și mai respectuos pentru toți.