Mai cald decat de obicei in intervalul 20 februarie – 20 martie

leaves-g94570bd3d_1280

Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice pe intreg teritoriul Romaniei, in urmatoarele patru saptamani – anunta Administratia Nationala de Meteorologie, ANM.

In privinta ploilor, ANM precizeaza ca, in general, cantitatile de precipitatii se vor situa in jurul celor normale in aproape toate zonele tarii, in perioada 20 februarie – 20 martie 2023.

Saptamana 20 – 27 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele obisnuite pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei. Va ploua mai mult decat de obicei in regiunile centrale, nord-vestice, dar mai ales ales in zonele montane. Pe de alta parte, in regiunile sudice si sud-estice, va fi un deficit de precipitatii.

Saptamana 27 februarie – 6 martie

Temperatura medie va avea valori mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, in toate regiunile. Cantitatile de precipitatii se vor situa in general in jurul celor normale pentru acest interval, in cea mai mare parte a tarii.

Saptamana 6 – 13 martie

In acest interval vor fi temperaturi medii usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada a anului, in toate regiunile, si un regim pluviometric apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul intregii tari.

Saptamana 13 – 20 martie

In ultima saptamana de prognoză, 13 – 20 martie, mediile valorilor termice se vor situa usor peste cele specifice pe intreg teritoriul Romaniei. Cantitatile de precipitatii vor avea o tendinta excedentara in majoritatea regiunilor, dar mai ales in cele sud-vestice.

AM