Diferențele dintre pariurile sportive și pariurile eSports

indexstiri.ro

Pariurile sportive sunt o categorie de jocuri de noroc ce funcționează pe bază de parierea unei sume de bani pe un anumit serviciu de gambling. Mai simplu spus, jucătorul plătește o sumă de bani și speră că va oferi pronosticul potrivit astfel încât să înmulțească suma de bani pe care a pariat-o. La pariurile pe eSports, lucrurile sunt perfect identice. Nu trebuie să faci altceva decât să urmezi aceeași pași, doar că evenimentele pe care plasezi pariuri și unde alegi pronosticul sunt din categoria celor de eSports.

Mai simplu spus, pariurile pe eSports sunt tot pariuri sportive doar că pe sporturi electronice. Aici sunt incluse jocurile video în cea mai mare parte, adică CSGO, LOL și altele. Jocurile electronice au o categorie dedicată în platformă, categorie ce poate fi accesată oricând pentru că este inclusă în meniul de pariere.

Formatul competițiilor

Nici la acest capitol, jocurile de eSports nu sunt cu mult mai speciale sau mai diferite decât un campionat clasic de fotbal sau rugby. Să faci predicții fotbal de exemplu este fix același lucru cu a face predicții la un turneu de League of Legends. Ai în față statistici asemănătoare despre evoluția jucătorilor, câștiguri și înfrângeri și cât de bine joacă fiecare jucător în poziția lui. Tot ce trebuie să faci este să îți acorzi niște timp pentru a identifica care sunt cei mai importanți factori ce trebuie luați în considerare într-un proces de analiză pentru evenimentele din eSports. Dacă faci acest lucru, vei înțelege și cum să plasezi pariurile. Să luăm de exemplu turneele și formatul competițiilor. Vom discuta despre cea mai simplă formă de competiție pentru un joc video, iar aceea este turneul clasic ce stabilește câștigătorii prin eliminare.

Vezi si:  Dupa 1-1 cu Slovacia, tricolorii ajung in optimile EURO 2024

Dacă la un astfel de turneu se înscriu 20 de echipe de League of Legends, modul în care se poate organiza este similar cu cel de organizare de la orice sport tradițional care ar fi avut nevoie de un astfel sistem de organizare. Echipele pot juca în sistem de puncte, ceea ce înseamnă că fiecare echipă va trebui să joace cu fiecare dintre celelalte 19 echipe, iar cei care acumulează cele mai multe puncte sunt desemnați câștigători la finalul campionatului. Mai frecvent decât atât, echipele joacă meciuri de eliminare pentru ca în final doar două dintre ele să se înfrunte într-o finală spectaculoasă care va stabili și cine este câștigătorul campionatului.

Accidentări și oboseală

În sporturile tradiționale, la fel ca în eSports, există mai multe categorii de accidentări sau solicitări care pot duce la extenuarea unui jucător. Dacă la un meci clasic de fotbal, un jucător își poate luxa o gleznă sau poate avea o întindere musculară, la eSports lucrurile se pot întâmpla chiar înainte de meci. De menționat faptul că jucătorii de eSports nu investesc la fel de mulți bani în condiția fizică pentru că timpul nu le permite. Ei stau mereu pe scaune la birouri, ceea ce poate duce la dezvoltarea anumitor riscuri și accidentări datorate sedentarismului. Așa cum un jucător de fotbal poate suferi o accidentare cauzată de suprasolicitare, un jucător de eSports poate suferi de o afecțiune medicală datorată subsolicitării.

 

Oboseala este și ea un factor mai mult decât prezent și întâlnit în turneele și competițiile de eSports ținând cont de faptul că jucătorii de sporturi electronice folosesc cel mai mult creierul și agilitatea psihică atunci când participă la astfel de competiții. Cei care își doresc să devină jucători profesioniști sau să facă parte din echipe de eSports profesioniste de eSports trebuie să se pregătească pentru o luptă care se dă în fața ecranului și doar în ultimă instanță jocul are și public. Până acolo, toți acești jucători sunt pe cont propriu.

Vezi si:  Importanța luminilor de bicicletă pentru siguranța pe 2 roți

Tipuri diferite de pariuri

Și între tipurile de pariuri există similarități, dar și diferențe pe care le vei observa chiar dacă ești pregătit să aplici strategii similare. Vom începe cu pariurile clasice, la sporturile tradiționale. Acestea sunt probabil mai mult decât cunoscute de către toți jucătorii și nu surprind prin foarte multe lucruri. Ai pariuri soliste, handicap, pe goluri, scoruri corecte, etc. La eSports, poți plasa toate aceste pariuri într-un mod mai mult sau mai puțin asemănător. Ceea ce se schimbă totuși este totalitatea de pariuri și gama de cote. În eSports, ai mult mai multe opțiuni pentru că și jocurile sunt mult mai complexe.

Concluzie

Diferențele foarte mari dintre eSports sau pariurile plasate pe sporturi tradiționale sunt deocamdată foarte vizibile în ceea ce privește audiența care plasează pariurile la aceste jocuri. Dacă te numeri printre cei care își doresc să înțeleagă mai bine pariurile la eSports, fenomenul este mai mare ca niciodată și poți începe să pariezi chiar de astăzi.