Ucrainenii l-au lichidat pe seful flotei ruse din Crimea

A venit confirmarea oficiala ! Fortele speciale ucrainene l-au lichidat pe amiralul Viktor Sokolov, comandantul flotei rusesti din Crimeea. In afara de Sokolov, in atac au mai murit 33 de ofiteri.

Ucrainenii au atacat vineri cartierul general al Flotei ruse de la Marea Neagra, situat in portul Sevastopol, din peninsula Crimeea, ocupat de Federatia Rusa in 2014. Ceea ce initial parea un zvon – lichidarea sefului flotei, amiralul Viktor Sokolov, s-a confirmat la Kiev cateva zile mai tarziu. A fost o operatiune a trupelor speciale ucraiene, despre care Moscova inca nu a comentat nimic. Sokolov era unul dintre cele mai importante personaje din armata rusa.

Este una dintre cele mai semnificative actiuni ucrainene din Crimeea de la inceperea razboiului, in februarie 2022, si pana acum.  “In urma atacului asupra cartierului general al Flotei Ruse la Marea Neagra au murit 34 de ofiteri, inclusiv comandantul flotei. Alte 105 cadre militare au fost ranite. Cladirea comandamentului general este total distrusa” – au anuntat pe canalul Telegram fortele speciale ucrainene.

Ucraina si-a inmultit atacurile asupra obiectivelor rusesti de la Marea Neagra si din Peninsula Crimeea. Armata ucraineana a inceput sa foloseasca si rachete, pe langa dronele de asalt. Potrivit autoritatilor de la Kiev, distrugerea flotei ruse de la Marea Neagra ar grabi sfarsitul razboiului.

AM