UEFA le va da banii înapoi suporterilor lui Liverpool

UEFA a anunţat marţi că le va returna banii pe bilete tuturor fanilor echipei engleze de fotbal FC Liverpool care au venit anul trecut în capitala Franţei pentru a asista la finala Ligii Campionilor, pierdută la limită în faţa formaţiei spaniole Real Madrid (0-1), informează L’Equipe

Forul fotbalistic continental îi va despăgubi pe cei 19.168 suporteri ai lui Liverpool care au făcut deplasarea la Paris, pe 28 mai 2022, şi care au cheltuit între 56 şi 653 de euro pe bilete.

Astfel, UEFA va vărsa suma de 3,4 milioane de euro clubului englez, care va fi însărcinat cu distribuirea banilor către fani, un gest salutat de organizaţiile locale ale suporterilor.

Finala Champions League 2021-2022 a fost amânată cu 36 de minute, după ce mii de suporteri ai lui Liverpool nu au putut intra pe Stade de France.

Poliţia franceză a fost filmată făcând uz de gaze lacrimogene împotriva fanilor, inclusiv a femeilor şi copiilor. Deşi iniţial UEFA a dat vina pe fanii clubului englez pentru haosul creat, organismul fotbalistic continental şi-a cerut ulterior scuze, după publicarea unui raport independent care a stabilit că forul european este principalul responsabil.

La jumătatea lunii trecute, clubul FC Liverpool a solicitat Uniunii Europene de Fotbal să adopte măsuri concrete pentru a evita noi derapaje în materie de securitate în jurul stadioanelor.

Antrenorul lui Tottenham Hotspur, Antonio Conte, a declarat că a subestimat perioada de recuperare după operaţia de îndepărtare a vezicii biliare care l-a ţinut în afara activităţii timp de o lună şi spune că abia aşteaptă să se întoarcă pe banca tehnică la meciul cu AC Milan din Liga Campionilor, scrie Reuters.

Vezi si:  35 de tari cer excluderea sportivilor rusi de la Olimpiada

„Cu siguranţă am subevaluat recuperarea după operaţie. Eu mi-am dorit mult să revin mai devreme, dar mi-am supraevaluat corpul. Acum sunt bine, mi-am recuperat energia, trebuie să mai iau în greutate. Pentru mine este important să lucrez cu jucătorii, să le dau şi lor din energia mea. Chiar dacă am fost departe de ei, de staff-ul meu, am ţinut permanent legătura prin telefon şi pe video. A fi prezent însă fizic lângă ei este cu totul altceva”, a spus Conte.