Garda Nationala de Mediu, dotata cu 46 de drone

Sistemele aeropurtate au senzori si echipamente specifice activitatii de inspectie si control a calitatii aerului si focarelor de poluare.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a semnat contractul de furnizare a sistemelor aeropurtate dotate cu senzori si echipamente specifice activitatilor de inspectie si control din cadrul proiectului „Extinderea si modernizarea infrastructurii de monitorizare si control a calitatii aerului in scopul cresterii acuratetei informatiilor si a capacitatii de răspuns la episoadele de poluare.”

Proiectul este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, in vederea desfasurarii de actiuni destinate imbunatatirii calitatii aerului, in special in mediul urban, respectiv promovarii masurilor de reducere a poluarii aerului.

 „Avand in vedere importanța aerului pe care noi toți îl respirăm, una din prioritatile si preocupările MMAP, este sa se asigure ca structurile de control din subordinea sa au la indemană instrumente moderne și eficiente pentru a interveni rapid in cazul în care exista activitati care aduc prejudicii mediului. Derulam acest proiect finantat prin POIM si am semnat contractul de achiziționarea celor 46 de sisteme aeropurtate dotate cu senzori si echipamente specifice activiatții de inspecție și control. Acestea vor furniza informatii in timp util de la diverse  evenimente cu impact asupra mediului și vor deveni un instrument esential in activitatea zilniaă a comisarilor de mediu”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 57.032.004,04 lei, iar valoarea eligibila nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 48.206.969,94 lei.

AM