Criterii de alegere a unui videoproiector

alege videoproiector

In ultimii ani, tehnologia a evoluat foarte mult, lucru ce ne usureaza viata in mod semnificativ. Numeroase aparaturi performante au aparut pe piata, aparaturi ce usureaza munca de zi cu zi a oamenilor. In ultimii ani, pe piata au aparut numeroase videoproiectoare. Desi exista game si modele variate, este destul de greu de ales un videoproiector ideal. In acest sens, va puteti usura alagerea urmand 3 criterii, si anume:

  • Dimensiunea ecranului de proiectare
  • Distanta dintre videoproiector si ecran
  • Gradul de iluminare al camerei in care veti utilize video proiectorul

In cazul in care nu cunoasteti aceste detalii, va puteti orienta dupa caracteristicile particulare ale videoproiectorului, adaptandu-le la necesitatile dumneavoastra.

Daca pentru tine, dimensiunile conteaza, si esti in cautarea unui videoproiector cat mai mic, vezi modelul acesta. Intr-un mediu ideal, videoproiectoarele ar trebui folosite in incaperi in care nu patrunde deloc lumina. Cu cat incaperea este mai luminoasa cu atat se va micsora co`ntrastul si se va diminua calitatea imaginii. Daca trebuie sa folositi un videoproiector led intr-un mediu luminos, nu veti putea obtine o imagine perfecta, dar este posibil sa aveti o imagine suficient de vizibila.

Luminozitatea unui videoproiector este masurata in lumeni si trebuie adaptata in functie de luminozitatea din incaperea in care va fi folosit. Iata de cati lumeni veti avea nevoie in functie de scopul in care veti folosi videoproiectorul:

  • Intr-o camera in care lumina poate fi stinsa complet 1500-2000 lumeni
  • Intr-o sala de clasa unde lumina poate fi redusa, dar nu stinsa complet 3000 lumeni
  • Intr-o biblioteca sau o biserica mica, cu lumina moderata 5000 lumeni
  • Intr-o sala de cinema – 20000 lumeni sau mai multIn ceea ce priveste rezolutia, o puteti calcula simplu cu ajutorul unor calculatoare disponibile pe internet, folosindu-va de dimensiunea ecranului si dedistanta de proiectare.

Pentru a allege dintr-o gama variata de video proiectoare, de unde te poti hotara asupra unui model, acceseaza link-ul acesta. Videoproiectoarele multimedia au de obicei unul sau mai multe porturi USB. Posibilele functii USB includ: O interfata video � ca si alternative pentru utilizarea VGA sau HDMI

Posibilitatea de utilizare a unui mouse Controlul prin intermediul computerului

Techstar va ofera posibilitatea de a achizitiona un videoproiector ieftin, pe care il puteti alege in functie de criteriile dorite de dumneavoastra!